Koszorúzás az 1686-os emlékparkban

A Szent Liga szövetséges csapatai 1686. szeptember 2-án, 77 napon át tartó ostrom után arattak győzelmet a törökkel szemben. A nyolcvanezer fős seregben – amelyet Miksa Emánuel és Lotharingiai Károly vezetett – szinte egész Európa képviseltette magát: mások mellett német, holland, cseh, olasz, dán, burgundi, angol, spanyol, katalán, francia és svéd katonák. A fennmaradt források szerint a harcokban 130 regensburgi bajor katona is részt vett.
A Budavári Önkormányzat által az Anjou bástya oldalában elhelyezett emléktáblát, Werner Gábor kőfaragó alkotását, dr. Nagy Gábor Tamás polgármester és Hans Schaidinger, Budavár testvérvárosának, Regensburg főpolgármestere Buda visszafoglalásának 325. évfordulója alkalmából, 2011-ben avatta fel az ostrom alatt hősi halált halt regensburgi bajor katonák tiszteletére.

Szeptember 2-án, szombaron, 13.30-kor az 1686-os emlékparkban, a bajor katonák emléktáblájánál tartunk koszorúzást, melyen Budavár testvérvárosából, Regensburgból érkező énekegyüttes, a Spatzen-Quartett is részt vesz. A koszorúzást hagyományőrzők kísérik.

Program időpont(1)

Kövessen bennünket Facebookon is!
További események mára
Összes hátralevő esemény