A Juhász Gábor Trió koncertje

Juhász Gábor

Gramofon- és Artisjus-díjas, Jónás Tamással Aegon-társdíjas jazzgitáros és zeneszerző. 1990 óta tanít, jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazzgitár szakán. Több nemzetközi hírű zenésszel játszott már együtt, akik közül Archie Shepp, Palle Mikkelborg, Erik Truffaz, Charlie Mariano, Ian Ballamy, Lars Danielsson, Stephen James, Bebo Baldan, Federico Sanesi, Theo Jörgensman mindenképp említést érdemel.

Alapító tagja volt a Tin Tin Quartetnek, és közreműködője számos neves jazz-zenész lemezének. Saját neve alatt 2002-ben jelent meg lemeze a dán Palle Mikkelborggal közösen, 60/40 címmel.
2006-ban megalapította a Juhász Gábor Triót.
2008-ban Szalóki Ágival közösen készítette el a Vágy muzsikál című albumot, amelyen Karády Katalin dalait dolgozták fel. A műsor azóta is hallható színházakban és koncerttermekben.
2009-ben 1978 címmel jelent meg Juhász Gábor szerzői CD-je. A lemez 2010-ben elnyerte az Év Magyar Jazz Hanglemeze díjat.
Rendszeresen koncertezik Gyémánt Bálinttal; a gitárduó saját szerzeményei Budapest címmel jelentek meg CD-n 2011-ben.
Juhász Gábor, Lukács Miklós és Szalai Péter 2013-ban rögzített koncertalbuma a Making a Change címet viseli és John Coltrane: A Love Supreme című művének feldolgozása gitárra, cimbalomra és ütőhangszerre. Az albumon ezen kívül Juhász Gábor saját szerzeményei és Lukács Miklós egy Debussy feldolgozása is hallható.
2014-ben a pannonhalmi Arcus Temporum fesztivál felkérésére készítette el új zenei anyagát, amelyet Franz Schubert Winterreise című dalciklusa ihletett.
2015-ben az év jazzgitárosa díjat nyerte el a jazzma.hu közönségszavazata alapján

Nem skalpvadász – interjú Juhász Gáborral.

Budavári Önkormányzat

Budavári Önkormányzat 2019.