Budapesti Történeti Múzeum

A könyvünnepi karszalaggal érkező látogatók egy alkalommal 50%-os kedvezménnyel látogathatják a Budapesti Történeti Múzeum kiállításait az alábbiak szerint:

Vármúzeum (Budavári Palota E épület) 2019. szeptember 10. és szeptember 29. között

Hogyan alakult ki a római tartományi központ Aquincum területén, majd romjain a középkori Magyar Királyság fényes székhelye és hogyan pusztult el a török kori háborúk és ostromok során? Hogyan jutott el Pest, Buda, Óbuda az egyesülésig és vált Közép-Európa egyik leggyorsabban fejlődő metropoliszává a 19–20. század fordulójára? Hogy változott a Budavári Királyi Palota évszázadokon keresztül? Hogyan döntötte romba a második világháború a békeidők nagyvárosát és hogyan formálódott Nagy-Budapest? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre találhat választ a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumába ellátogató érdeklődő

Aquincumi Múzeum (1039 Budapest, Záhony u. 4.) 2019. szeptember 6. és szeptember 8. között

Budapest Rómától északra az egyetlen olyan európai főváros, mely római örökségét nagyobb összefüggő területen tárja látogatói elé. Az Aquincumi múzeum a Budapest területén előkerült értékes római kori emlékeket mutatja be régészeti parkjában és kiállításain. Érdemes a múzeumot meglátogatni, mert minden korosztály megtalálja a szórakozását! Játsszon, mint egy gyerek a virtuális élménytér 3D-s játékaival, öltözzön be helytartónak vagy római hölgynek! A római mintára berendezett Festőházba lépve megcsap a múlt hangulata, szinte érezni a sülő kenyér illatát, hallani az étkezőben dőzsölő vendégek nevetését!

Kiscelli Múzeum (1033 Budapest, Kiscelli u. 108.) 2019. szeptember 6. és szeptember 8. között,

Óbuda egyik gyöngyszeme, a Kiscelli Múzeum angolparkkal körülvett, egykori barokk kolostor és templom épületében várja a főváros újkori várostörténete és képzőművészete iránt érdeklődőket. Állandó kiállításainkon a magyar képzőművészet remekműveit, patinás bútorokat, cégéreket, tervrajzokat, ezüsttárgyakat és nyomdagépeket láthatnak, míg időszaki tárlataink kortárs képzőművészettel, fotó-, divat- és sporttörténettel foglalkoznak. 

Az első bástya

Az első bástya: régészeti és ásatási bemutatótér és interaktív kiállítás a Táncsics utca 9-ben.

A könyvünnepi karszalaggal érkező látogatók egy alkalommal 50%-os kedvezménnyel válthatják meg jegyüket a kiállításra.

Az egykori királyi rezidencia – Egy különleges erődítmény – Az 1848-as forradalom ikonikus helyszíne – Egyedülálló panoráma.

A területen 2018-ban végzett ásatás során előkerült leletek mellett bemutatjuk azt is, milyen szerepe volt az Erdélyi bástyának a magyarországi várvédelemben. Az ásatási bemutatótéren az egykori bástya falai egészen közelről láthatók. A Lőportár interaktív tárlatán pedig a kulisszák mögé tekintve élhető át, mit is jelenthetett több száz évvel ezelőtt a kor hadászati elvárásainak megfelelni, illetve hogy milyen volt a 16. századi török kori Magyarország hétköznapi és politikai élete. Játékos formában bepillanthatunk a régészek szerteágazó munkájába is.

Budavári Önkormányzat

Budavári Önkormányzat 2019.