Kedvezmények

A Könyvünnepen részt vevő partnerek programjaikra, kiállításaikra kedvezményt biztosítanak minden karszalaggal rendelkező látogatónak. Karszalagot a kiadói pavilonoknál könyvet vásárló látogatók kapnak.

Országos Széchényi Könyvtár

2017. szeptember 1-jén, pénteken 10.00 és 14.00 órakor az 516-os teremben a reformáció különleges könyvemlékeiből, Komjáti Benedek, Sylvester János és Károli Gáspár munkáiból rendezett minitárlatot tekinthetnek meg az érdeklődők a kurátorok szakmai vezetésével.
2017. szeptember 1-jén és 2-án látogatható a Más csak levelenként kapja a borostyánt… – Kincsek, kultusz, hatástörténet című Arany János-kiállítás (helyszín: Nemzeti Ereklyetér és Manuscriptorium), A magyar hangosfilm plakátjai 1931–1944 című nagykiállítás (helyszín: Corvina-termek) és a Nincs talán még elfeledve a dal című Tompa Mihály-bicentenáriumi kiállítás (helyszín: Katalógustér).

Hadtörténeti Intézet és Múzeum

A karszalaggal rendelkező látogatók számára a kiállítások megtekintése díjmentes, és a helyi könyvesboltban megvásárolt könyvek árából 20% kedvezményt biztosít. A Könyvünnep alkalmából a rendezvény ideje alatt naponta 14 órától tárlatvezetés indul a Magyarország a Nagy Háborúban című állandó kiállításra, amely a karszalaggal ingyenes.

Magyar Nemzeti Levéltár

Karszalaggal ingyenesen látogatható az Utazás Wittenbergbe című levéltár-pedagógiai foglalkozás és a Nyomot hagytak – Évszázadok, Személyiségek, Aláírások című kiállítás. A karszalaggal érkezők bejárhatják az épületet, és bejuthatnak raktár-látogatásra is pénteken 15 és 17 órakor, szombaton 11, 13, 15 és 17 órakor.

Zenetudományi Intézet

Karszalaggal rendelkezőknek a Zenetudományi Intézet minden kiállítása ingyenesen megtekinthető.

Petőfi Irodalmi Múzeum

A PIM pavilonjában minden 1000 Ft feletti vásárlás után karszalag jár, amely viselőjét ingyenes belépésre jogosítja a Mesemúzeumba 2017. szeptember 2-3-án, szombaton és vasárnap, valamint az Önarckép álarcokban című Arany János emlékkiállításra 2017 szeptemberében.

Budapesti Történeti Múzeum – Kiscelli Múzeum

A karszalaggal szeptember 10-ig féláron látogathatják meg az alábbi kiállításokat.

 

Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum

Kincsek a város alatt. Budapest feltárja kincseit. Régészeti Kiállítás 1867-2005-2015

A kiállítás a Kiegyezést követő időszakban gyökerező régészeti feltárások mai végpontjának bemutatásával a legutóbbi 10 év legfontosabb ásatásainak eredményeit és legjelentősebb leleteit tárja az érdeklődők elé.

 

Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár

Hajnal János (1913-2010) | Budapest – Róma

Válogatás az elsősorban egyházművészeként ismert Hajnal János műveiből, aki az Isteni Színjátékhoz és a Gulliver utazásaihoz is készített illusztrációkat.

Fényűzés az Osztrák-Magyar Monarchiában.

Megismerhetik a felső tízezer életmódját a Monarchia éveiben a Kiscelli Múzeum állandó kiállításán. Sorvezetőül olyan irodalmi alkotások szolgálnak, mint Andrássy Katinka Együtt a forradalomban című önéletrajza vagy Harsányi Zsolt Whiskey szódával című regénye. Karszalaggal féláron látogatható. Tárlatvezetés a Kiscelli Múzeum állandó kiállításán szeptember 9-én szombaton, 11:00 órától.