Kedvezmények

A Könyvünnepen részt vevő partnerek programjaikra, kiállításaikra kedvezményt biztosítanak minden karszalaggal rendelkező látogatónak. Karszalagot a kiadói pavilonoknál könyvet vásárló látogatók kapnak.
Országos Széchényi Könyvtár

Országos Széchényi Könyvtár

2018. augusztus 31., péntek 13.00 „A Lazius-térképtől a Müller-térképig. Magyarország-térképek a török korban” című előadásán a térképtár ritkán látható kincseit mutatja be Dr. Danku György, az OSZK kutatója

2018. szeptember 1., szombat, 11:00 „Hogyan készülnek a kódexek?” – a legszebb középkori könyvritkaságok műhelytitkait az OSZK Magyar Örökség-díjas restaurátorai mutatják be

2018. szeptember 1., szombat 15:00 „Hajóval Bécs és Konstantinápoly között — császári diplomaták és kémek a kora újkorban” címmel a közönség számára elvétve megtekinthető könyvkincsek alapján tart előadást Dr. Kerekes Dóra történész

2018. augusztus 31-én és szeptember 1-jén rendes nyitvatartási időben látogatható a Változó terek: A Duna menti térség történeti térképeken 1650-1800 című kiállítás (Ars Librorum csarnok).

A kiállítás és a programok augusztus 31-én és szeptember 1-én karszalaggal díjmentesen látogathatók.

Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Hadtörténeti Intézet és Múzeum

A karszalaggal rendelkező látogatók számára a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállításai díjmentesen látogathatók.

A Könyvünnep alkalmából, a rendezvény ideje alatt augusztus 31-én 15:00 órától a másik két napon pedig 11:00, 13:00 és 15:00 órától tárlatvezetést is biztosítunk a Fegyvertár kiállításon, amelyen a karszalaggal rendelkező látogatók ingyenesen vehetnek részt.

Magyar Nemzeti Levéltár

Magyar Nemzeti Levéltár

A Budavári Könyvünnepen idén is széles könyvkínálattal várjuk az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Levéltár pavilonjánál 2018. augusztus 31. és szeptember 2. között!

A Szentháromság téri Könyvünnep alkalmával idén is kedvükre válogathatnak kedvezményes kiadványaink között. A megvásárolt könyvek mellé karszalagot adunk, amellyel szakszerű vezetés mellett ingyenesen tekinthetik meg a levéltár Bécsi kapu téri főépületét és kiállításait.

Szeptember első hétvégéjén a Magyar Nemzeti Levéltár új, Kik vagyunk? – Magyarországi nemzetiségek című kiállítását is kedvezményesen tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás levéltári dokumentumok segítségével enged betekintést a magyarországi nemzetiségek történetébe. A rövid időutazást tizenkét, az iratokhoz kapcsolódó, valamint az egyes nemzetiségek népzenéit és táncait bemutató kisfilmek segítik.

Emellett megtekinthető a Károlyi család történetét bemutató Egy arisztokrata család története – A Károlyiak öt évszázada című kamarakiállításunk is. A kiállítás megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges a leveltarlatogatas@mnl.gov.hu email címen.

A Könyvünnepi épületlátogatások időpontjai:

  1. augusztus 31., péntek: 15 és 17 óra (Hétvégén zárva!)

A vezetéseken és a foglalkozáson karszalaggal ingyenesen, karszalag nélkül kedvezményes, 500 Ft/fő áron vehetnek részt az érdeklődők.

Zenetudományi Intézet

Zenetudományi Intézet

Karszalaggal rendelkezőknek a Zenetudományi Intézet minden kiállítása ingyenesen megtekinthető a könyvünnep ideje alatt.

Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum

Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum

Időszaki kiállítások:

Szívmelengető Középkor – Kályhák és kályhacsempék a középkori Magyarországon, 14-16.század Mesél a történelem! Pillants bele a középkori ember világába az akkori képi ábrázolásokon át a paraszti kunyhóktól a királyi udvarig!

Akik Budapestet építették 3.0 – Építészet és ízlés a 19. századi iparosoktatásban

Budapest mai, historizáló és szecessziós városképi arculatát a 19. század utolsó harmadában és a századforduló időszakában nyerte el más európai fővárosok mintáját követve. A kiállítás a várost fizikailag építő iparosok szempontjából mutatja be Budapest történetének ezen időszakát.

Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

A karszalaggal érkező látogatók 2018. augusztus 31. és szeptember 2. között 50%-os kedvezménnyel látogathatják meg a múzeum időszaki és állandó kiállításait, valamint a régészeti parkot.

A múzeum hangulatos romkertje az egykori aquincumi polgárváros körülbelül egyharmadát foglalja magába. Emellett a nemrég megnyílt Mithrász-szentély, valamint a Mindeközben és a Stop.Shop – Műhelyek és boltok világa a római kori Aquincumban című időszaki kiállításokon felül természetesen az állandó tárlatok is megtekinthetők.

Hagyományok Háza

Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza pavilonjában kiadványárusítás, kézműveskedés, tánc és zene várja az érdeklődőket.

Budavári Önkormányzat

Copyright
Budavári Önkormányzat 2018.