Karszalagkedvezmények

A Könyvünnepen részt vevő partnerek programjaikra, kiállításaikra kedvezményt biztosítanak minden karszalaggal rendelkező látogatónak. Karszalagot a kiadói pavilonoknál könyvet vásárló látogatók kapnak.

Budapesti Történeti Múzeum

Budapesti Történeti Múzeum

A könyvünnepi karszalaggal érkező látogatók egy alkalommal 50%-os kedvezménnyel látogathatják a Budapesti Történeti Múzeum kiállításait az alábbiak szerint:

Vármúzeum (Budavári Palota E épület) 2019. szeptember 10. és szeptember 29. között

Hogyan alakult ki a római tartományi központ Aquincum területén, majd romjain a középkori Magyar Királyság fényes székhelye és hogyan pusztult el a török kori háborúk és ostromok során? Hogyan jutott el Pest, Buda, Óbuda az egyesülésig és vált Közép-Európa egyik leggyorsabban fejlődő metropoliszává a 19–20. század fordulójára? Hogy változott a Budavári Királyi Palota évszázadokon keresztül? Hogyan döntötte romba a második világháború a békeidők nagyvárosát és hogyan formálódott Nagy-Budapest? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre találhat választ a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumába ellátogató érdeklődő

Aquincumi Múzeum (1039 Budapest, Záhony u. 4.) 2019. szeptember 6. és szeptember 8. között

Budapest Rómától északra az egyetlen olyan európai főváros, mely római örökségét nagyobb összefüggő területen tárja látogatói elé. Az Aquincumi múzeum a Budapest területén előkerült értékes római kori emlékeket mutatja be régészeti parkjában és kiállításain. Érdemes a múzeumot meglátogatni, mert minden korosztály megtalálja a szórakozását! Játsszon, mint egy gyerek a virtuális élménytér 3D-s játékaival, öltözzön be helytartónak vagy római hölgynek! A római mintára berendezett Festőházba lépve megcsap a múlt hangulata, szinte érezni a sülő kenyér illatát, hallani az étkezőben dőzsölő vendégek nevetését!

Kiscelli Múzeum (1033 Budapest, Kiscelli u. 108.) 2019. szeptember 6. és szeptember 8. között,

Óbuda egyik gyöngyszeme, a Kiscelli Múzeum angolparkkal körülvett, egykori barokk kolostor és templom épületében várja a főváros újkori várostörténete és képzőművészete iránt érdeklődőket. Állandó kiállításainkon a magyar képzőművészet remekműveit, patinás bútorokat, cégéreket, tervrajzokat, ezüsttárgyakat és nyomdagépeket láthatnak, míg időszaki tárlataink kortárs képzőművészettel, fotó-, divat- és sporttörténettel foglalkoznak. 

Az első bástya

Az első bástya: régészeti és ásatási bemutatótér és interaktív kiállítás a Táncsics utca 9-ben.

A könyvünnepi karszalaggal érkező látogatók egy alkalommal 50%-os kedvezménnyel válthatják meg jegyüket a kiállításra.

Az egykori királyi rezidencia – Egy különleges erődítmény – Az 1848-as forradalom ikonikus helyszíne – Egyedülálló panoráma.

A területen 2018-ban végzett ásatás során előkerült leletek mellett bemutatjuk azt is, milyen szerepe volt az Erdélyi bástyának a magyarországi várvédelemben. Az ásatási bemutatótéren az egykori bástya falai egészen közelről láthatók. A Lőportár interaktív tárlatán pedig a kulisszák mögé tekintve élhető át, mit is jelenthetett több száz évvel ezelőtt a kor hadászati elvárásainak megfelelni, illetve hogy milyen volt a 16. századi török kori Magyarország hétköznapi és politikai élete. Játékos formában bepillanthatunk a régészek szerteágazó munkájába is.

Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Hadtörténeti Intézet és Múzeum

A karszalaggal rendelkező látogatók számára a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállításai díjmentesen látogathatók. Ezen kívül a rendezvény ideje alatt naponta 15.00 órától tárlatvezetést is biztosítunk Fegyvertörténeti Látványtárban, amelyen az érdeklődők szintén ingyenesen vehetnek részt.

Magyar Nemzeti Levéltár

Magyar Nemzeti Levéltár

Széles könyvkínálattal várjuk az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Levéltár pavilonjánál, ahol kedvükre válogathatnak kedvezményes árú kiadványaink között. A megvásárolt könyvek mellé karszalagot adunk, amellyel az érdeklődők az alábbi időpontokban ingyenesen vehetnek részt szakszerű épületvezetéseinken a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának Bécsi kapu téri épületében. A Könyvünnep tematikájához kapcsolódóan Kassa város történetére és Márai Sándorra vonatkozó, levéltári dokumentumokat bemutató kamarakiállításunk megtekintésére is lehetőség nyílik.

A Könyvünnep alkalmával kedvezményes (800 Ft/fő) áron látogatható a „Kik vagyunk? – Magyarországi nemzetiségek” című kiállításunk is, mely levéltári dokumentumok segítségével enged betekintést a magyarországi nemzetiségek történetébe. A rövid időutazást tizenkét, az iratokhoz kapcsolódó, valamint az egyes nemzetiségek népzenéit és táncait bemutató kisfilmek segítik.

A Könyvünnepi épületlátogatások időpontjai:

2019. szeptember 6. (péntek) 15:00, 17:00
2019. szeptember 7. (szombat) 11:00, 14:00, 16:00

A Bécsi kapu téri épületünk pénteken 18 óráig, szombaton 10-17 óráig látogatható. A vezetéseken karszalaggal ingyenesen, karszalag nélkül kedvezményes (500 Ft/fő) áron vehetnek részt az érdeklődők.

 

Országos Széchényi Könyvtár

Országos Széchényi Könyvtár

A karszalaggal rendelkezők 2019. szeptember 6- 14. között 10 és 18 óráig ingyenesen látogathatják az Országos Széchényi Könyvtár 516-os termében a Kassa Mozaik című kiállítást. A Kamaratárlat az OSZK unikális dokumentumkincseiből mutat be válogatást.

Zenetudományi Intézet

Zenetudományi Intézet

Karszalaggal rendelkezőknek a Zenetudományi Intézet minden kiállítása ingyenesen megtekinthető a Könyvünnep ideje alatt.

Petőfi Irodalmi Múzeum

Petőfi Irodalmi Múzeum

A pavilonban a Petőfi Irodalmi Múzeum kiadványaiból és irodalmi ajándékaiból válogathatnak. Szombaton 14-18 óra között a pavilon előtt különböző játékokkal, kézműves dolgokkal, kvízekkel várják az érdeklődőket.

A vásárlók a karszalag bemutatásával a PIM és a Mesemúzeum látogatására szeptember végéig ingyenesen van lehetőség. ( A kamera poétája, Magukra maradt bútorok, Magukra maradt bútorok, A föltámadás szomorúsága)

Mátyás-templom

Mátyás-templom

Érvényes belépőjeggyel és karszalaggal érkező látogatók magyar nyelvű exkluzív idegenvezetésen vehetnek részt. A vezetések időpontja:

2019. szeptember 7., szombat 10.00 és
2019. szeptember 8., vasárnap 14.00.

Halászbástya

Halászbástya

Karszalaggal a Halászbástya a Könyvünnep ideje alatt ingyenesen látogatható.

Budavári Önkormányzat

Budavári Önkormányzat 2019.