Magyar Nemzeti Levéltár

Széles könyvkínálattal várjuk az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Levéltár pavilonjánál, ahol kedvükre válogathatnak kedvezményes árú kiadványaink között. A megvásárolt könyvek mellé karszalagot adunk, amellyel az érdeklődők az alábbi időpontokban ingyenesen vehetnek részt szakszerű épületvezetéseinken a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának Bécsi kapu téri épületében. A Könyvünnep tematikájához kapcsolódóan Kassa város történetére és Márai Sándorra vonatkozó, levéltári dokumentumokat bemutató kamarakiállításunk megtekintésére is lehetőség nyílik.

A Könyvünnep alkalmával kedvezményes (800 Ft/fő) áron látogatható a „Kik vagyunk? – Magyarországi nemzetiségek” című kiállításunk is, mely levéltári dokumentumok segítségével enged betekintést a magyarországi nemzetiségek történetébe. A rövid időutazást tizenkét, az iratokhoz kapcsolódó, valamint az egyes nemzetiségek népzenéit és táncait bemutató kisfilmek segítik.

A Könyvünnepi épületlátogatások időpontjai:

2019. szeptember 6. (péntek) 15:00, 17:00
2019. szeptember 7. (szombat) 11:00, 14:00, 16:00

A Bécsi kapu téri épületünk pénteken 18 óráig, szombaton 10-17 óráig látogatható. A vezetéseken karszalaggal ingyenesen, karszalag nélkül kedvezményes (500 Ft/fő) áron vehetnek részt az érdeklődők.

 

Budavári Önkormányzat

Budavári Önkormányzat 2019.