Magyar Nemzeti Levéltár

A Budavári Könyvünnepen idén is széles könyvkínálattal várjuk az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Levéltár pavilonjánál 2018. augusztus 31. és szeptember 2. között!

A Szentháromság téri Könyvünnep alkalmával idén is kedvükre válogathatnak kedvezményes kiadványaink között. A megvásárolt könyvek mellé karszalagot adunk, amellyel szakszerű vezetés mellett ingyenesen tekinthetik meg a levéltár Bécsi kapu téri főépületét és kiállításait.

Szeptember első hétvégéjén a Magyar Nemzeti Levéltár új, Kik vagyunk? – Magyarországi nemzetiségek című kiállítását is kedvezményesen tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás levéltári dokumentumok segítségével enged betekintést a magyarországi nemzetiségek történetébe. A rövid időutazást tizenkét, az iratokhoz kapcsolódó, valamint az egyes nemzetiségek népzenéit és táncait bemutató kisfilmek segítik.

Emellett megtekinthető a Károlyi család történetét bemutató Egy arisztokrata család története – A Károlyiak öt évszázada című kamarakiállításunk is. A kiállítás megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges a leveltarlatogatas@mnl.gov.hu email címen.

A Könyvünnepi épületlátogatások időpontjai:

  1. augusztus 31., péntek: 15 és 17 óra (Hétvégén zárva!)

A vezetéseken és a foglalkozáson karszalaggal ingyenesen, karszalag nélkül kedvezményes, 500 Ft/fő áron vehetnek részt az érdeklődők.

Budavári Önkormányzat

Budavári Önkormányzat 2019.